В първите дни термометърът ще показва до 39 градуса На 5 и

...
В първите дни термометърът ще показва до 39 градуса На 5 и
Коментари Харесай

Есента започва с летни жеги, но бързо идва хлад с дъжд и мъгли

В първите дни термометърът ще показва до 39 градуса

На 5 и 6 октомври над Рила и Пирин ще превали сняг

На 7-и максималните температури ще са между 12 и 18 градуса

Последен уикенд за море у нас, в Гърция - до края на месеца

Астрономическата есен стартира с високи температури и с летни стойности - сред 32 и 37 градуса, а на север от планините в Русе и Велико Търново - до 38-39 градуса. Причината за топлото време е южният вятър. Скоро обаче сезонът ще покаже същинските си страни - със захлаждане, превалявания и утринни мъгли.

Това сподели за “24 часа ” шефът на синоптичната компания TV-MET Петър Янков.

В събота следобяд ще се заоблачи и през нощта единствено в планините от крайните западни елементи на страната ще превали. В неделя следобяд преваляванията ще бъдат повече - още веднъж в западната част. На изток температурите ще се задържат високи.

Между Сливен и Ямбол и в югоизточните райони ще са до 32-33 градуса

През идващите дни есента ще се усети същински. Температурите ще се намалят. В понеделник още веднъж ще превалява преди обед в западните елементи. През деня облаците ще понижават и преваляванията ще стопират. Във вторник ще е без превалявания. В сряда и четвъртък ще се заоблачава от югозапад и в крайните южни региони едва ще превалява.

В Южна Гърция в сряда и четвъртък ще премине циклон, който

на юг от Лариса ще донесе интензивни валежи

от 30 до 50 литра на квадратен метър в региона на Пелопонес. За гърците това към този момент не са превалявания на фона на 400-те и 600-те литра на квадратен метър, които паднаха за три дни при започване на септември, разяснява Петър Янков.

Според него преваляванията там няма да обиден нашата страна. Този циклон напълно едва ще се усети в крайните южни елементи от България.

В петък дъждът у нас ще се реалокира в източните елементи от страната. По Черноморието ще превалява напълно едва, само че ще има повече облаци. Ще е прохладно.

Като цяло

през следващата седмица ще е по-хладно

Максималните температури ще са сред 23 и 28 градуса.

До края на месеца ще падат обичайните утринни мъгли. Около обед облачността ще се раздира.

Сериозни превалявания със захлаждане се чакат при започване на октомври, сподели още метеорологът. Към 5-и и 6-и в Рила и Пирин на височина над 1500 метра ще превали сняг.

На 7-и и 8 октомври се чака сензитивно захлаждане. Дневните температури в обитаемоте места ще паднат и термометърът ще демонстрира сред 12 и 18 градуса, а основно в Стара планина още веднъж ще превали сняг и билото на Балкана ще се обагри в бяло, сподели още Петър Янков.

Този уикенд е последният, през който става за море у нас. В Гърция сезонът може да продължи до началото на октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР